Dormitor Luxus lemn masiv, alb/natur

Sfaturi pentru alegerea culoarea lemnului potrivite în funcție de estetica dorită

Când vine vorba de a alege culoarea lemnului pentru estetica dorită, există câteva lucruri de luat în considerare. Aspectul casei, alegerea culorii și finisajului lemnului și lemnul natural joacă un rol important în a vă asigura că obțineți aspectul dorit. În acest articol, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să alegeți culoarea potrivită a lemnului pentru estetica dorită. Vom discuta despre diferite tipuri de culoare și finisaj, precum și despre cum să folosiți lemnul natural pentru a obține aspectul dorit.

În România există cu aproximație 8 tipuri de lemn care se folosesc des în realizarea mobilierului din lemn. Acestea sunt: fag, nuc, stejar, frasin, arțar, cireș, mahon, molid. Lemnul este vândut în principal în trei culori: deschis, mediu și închis. Lemurile ușoare includ pin și brad; lemnele medii includ stejar și nuc. Alți termeni folosiți pentru a clasifica tonurile de lemn includ „natural” pentru tonuri mai deschise, cum ar fi pinul sau bradul și „roșu” sau „lemn de trandafir” pentru tonuri mai închise.

Mai jos vă lăsăm un model de mobilier fabricat din lemn de rășinoase, în culoarea alb. Acesta este disponibil și în varianta nuc.

Diferitele tipuri de lemn și finisaje disponibile pe piață

Finisajele din lemn sunt folosite pentru a proteja și a spori frumusețea lemnului. Există o varietate de finisaje disponibile pe piață, fiecare cu proprietățile sale unice. Finisajele pe bază de apă sunt de obicei cea mai populară alegere, deoarece oferă un finisaj curat și uniform.

Finisajele pe bază de ulei oferă un aspect mai natural, în timp ce finisajele pigmentate oferă culori vibrante și durabilitate. Înțelegerea acestor diferite tipuri de finisaje pentru lemn vă poate ajuta să luați o decizie informată atunci când alegeți finisajul potrivit pentru proiectul dvs.

Dormitor din lemn masiv Luxus Alb Nuc cu culoarea lemnului alb cu nuc
Dormitor din lemn masiv Luxus Alb Nuc cu dulap cu 4 usi

Avantajele și dezavantajele diferitelor finisaje când vine vorba de durabilitate și întreținere

Finisajele diferite pot avea un impact uriaș asupra durabilității și întreținerii suprafețelor dumneavoastră de lemn. Unele finisaje sunt mai durabile decât altele, în timp ce unele necesită întreținere mai frecventă. Este important să înțelegeți avantajele și dezavantajele fiecărui finisaj înainte de a lua o decizie pe care să o folosiți. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de finisaje disponibile și vom discuta beneficiile și dezavantajele acestora când vine vorba de durabilitate și întreținere.

Tipuri de finisaje

Există trei tipuri principale de finisaje pe care le puteți folosi pe suprafețele din lemn: pe bază de apă, pe bază de ulei și lac. Aceste tipuri de finisaje vin în multe variante.

Cel mai comun finisaj este pe bază de apă. Finisajele pe bază de apă creează un luciu ridicat și au o anumită protecție UV, astfel încât să nu se estompeze la lumina soarelui la fel de repede ca alte tipuri de finisaje. Pentru întreținere, acestea sunt de obicei cele mai ușor de lucrat, deoarece pot fi diluate cu apă sau săpun fără a deteriora suprafața lemnului sau a afecta calitatea finisajului.

Finisajele pe bază de ulei sunt de obicei aplicate cu o pensulă și necesită mai multă muncă, dar produc un aspect bogat care este mai durabil decât finisajele pe bază de apă. De asemenea, protejează suprafața lemnului de decolorare, crăpare și decolorare. Dezavantajul acestui tip de finisaj este că poate fi dificil de curățat dacă se desfășoară neuniform sau dacă greșești în timp ce îl aplici.

Lacul este un finisaj pe bază de apă care produce un finisaj durabil, de înaltă luciu, cu protecție UV. Poate fi folosit atât pentru aplicații interioare, cât și exterioare, dar necesită mai multă muncă și nu este la fel de ușor de lucrat ca celelalte finisaje menționate. Un strat gros de lac va avea o cantitate în exces care va trebui îndepărtată înainte de vopsire sau colorare.

Sfaturi și trucuri pentru amestecarea și potrivirea diferitelor culori de lemn într-o singură cameră

Decorarea cu lemn poate fi o sarcină dificilă. Este important să găsiți echilibrul potrivit între lemnul închis și cel deschis pentru a crea o atmosferă coerentă și primitoare. Cu sfaturile și trucurile potrivite, puteți amesteca și potrivi cu ușurință diferite culori de lemn într-o cameră. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să obțineți acest aspect fără a copleși spațiul. De la combinarea diferitelor nuanțe de lemn până la jocul cu texturi, aceste sfaturi vă vor ajuta să creați un design unic care să iasă în evidență în casa dvs.

Culorile simple sunt un punct de plecare excelent pentru un design din lemn alb. Albul complet creează iluzia spațiului și poate fi folosit în orice cameră fără a o copleși. Pentru a crea interes și a face pereții să iasă în evidență, folosiți culori precum albastru, gri sau verde lângă suprafețele din lemn deschis la culoare, cum ar fi o masă sau un perete.

Ce este culoarea lemnului și care este impactul acesteia asupra designului de interior

Culoarea lemnului joacă un rol important în designul interior. Poate adăuga căldură și caracter unui spațiu sau poate face ca o cameră să se simtă plictisitoare și lipsită de viață. Culorile naturale ale lemnului sunt atemporale și clasice, dar există și o gamă largă de palete de culori pentru lemn care pot fi folosite pentru a crea look-uri diferite.

Dormitor Goldstone lemn masiv
Dormitor Goldstone lemn masiv

Culoarea lemnului are potențialul de a transforma complet aspectul și senzația oricărei încăperi. Fie că sunteți în căutarea unui aspect modern sau tradițional, cu siguranță există o culoare a lemnului care se va potrivi perfect nevoilor dumneavoastră. Cu atât de multe opțiuni disponibile, puteți găsi cu ușurință nuanța perfectă pentru a vă aduce viziunea de design interior la viață!

Ghid de culoare pentru lemn: diferite tipuri de culori de lemn natural și vopsit

Lemnul este unul dintre cele mai versatile materiale de folosit atunci când vine vorba de decorarea casei. Nu numai că vine într-o varietate de culori, dar poate fi și vopsit și vopsit pentru o gamă și mai largă de aspect.

Puteți găsi o listă intreagă de tipuri de lemn aici. Vă prezentăm mai jos câteva tipuri și culori pe care le veți găsi chiar și la noi pe site.

Fie că sunteti în căutare de culori naturale pentru lemn sau culori pentru lemn colorate, acest ghid vă va ajuta să găsiți nuanța perfectă. Vom arunca o privire asupra diferitelor tipuri de culori de lemn natural și vopsit, inclusiv culori pentru lemn închis și lemn deschis.

Există, după cum vedeți o mulțime de nuanțe și variații de culori și finisaje. Dvs. le alegeți după bunul plac. Dacă nu sunteți siguri în ceea ce privește, vă recomandăm să apelați la un designer de interior.

Sfaturi pentru a alege culoarea lemnului potrivită pentru casa sau biroul dumneavoastră

Alegerea culorii potrivite pentru lemn pentru casa sau biroul dvs. poate fi o sarcină descurajantă. Este important să iei în considerare dimensiunea camerei, tipul de lemn și stilul tău personal. Cu aceste sfaturi, poți găsi o culoare a lemnului care să completeze decorul tău și să adauge căldură oricărui spațiu. De la mahon întunecat și bogat până la pin deschis și aerisit sau poate chiar un moild alb în combinație cu nuc sau natur, există multe opțiuni disponibile din care puteți alege.

Luați în considerare câtă lumină naturală este în cameră, ce fel de mobilier aveți și dacă doriți sau nu o nuanță deschisă sau închisă a lemnului înainte de a vă decide. Tonurile de lemn de mahon închis la culoare sunt excelente pentru spațiile mari cu tavane înalte, în timp ce pinul deschis este ideal pentru încăperi mai mici, cum ar fi dormitoarele.

Dacă doriți o nuanță de lemn care să se potrivească cu decorul dvs. și să vă completeze mobilierul, dar care să nu fie prea închis sau strălucitor, încercați stejarul deschis la culoare.

Culoarea lemnului de stejar
Culoarea lemnului de stejar

Cum să amesteci și să potriviți diferite tipuri de lemn pentru a crea un aspect unic

Crearea unui aspect unic cu lemnul înseamnă amestecarea și potrivirea diferitelor tipuri de lemn. Cu combinația potrivită de culori, texturi și finisaje, puteți crea un aspect cu adevărat unic, care va ieși în evidență de restul.

Primul pas în crearea acestui aspect unic este alegerea tipului potrivit de lemn. Diferite tipuri de lemn au culori și texturi diferite, așa că veți dori să alegeți unele care se completează reciproc. De asemenea, puteți amesteca și potrivi diferite culori de lemn pentru a crea modele interesante sau contrast. Cu puțină creativitate, poți crea ceva cu adevărat unic.

Lasă un comentariu