Pat Adele lemn masiv tapitat, cu sertar

Dacă te confrunți cu provocarea amenajării unui dormitor mic de bloc, nu trebuie să îți faci griji. Există multe soluții ingenioase de design interior care te pot ajuta să creezi un spațiu confortabil, practic și estetic plăcut.

În acest articol, îți vom prezenta câteva idei inspiraționale pentru amenajarea unui dormitor mic de bloc, care să te ajute să îți transformi camera într-un loc perfect pentru relaxare și odihnă.

Componentele esentiale ale unui dormitor mic de bloc

Pentru amenajarea unui dormitor mic de bloc, este important să optimizezi spațiul și să îți alegi cu grijă mobilierul și accesoriile. Printre componentele esențiale ale unui dormitor mic de bloc se numără un pat confortabil și practic, cu lățimea potrivită pentru spațiul disponibil, o comodă sau un dulap cu sertare pentru depozitarea hainelor, o noptieră pentru a ține la îndemână cărțile sau telefonul mobil și o oglindă amplasată strategic pentru a crea iluzia de spațiu.

În plus, este important să alegi culori luminoase și deschise pentru pereți și textile, să folosești elemente de iluminat adecvate și să integrezi soluții ingenioase de depozitare pentru a crea un dormitor mic, dar bine organizat și armonios. De asemenea, poți opta pentru mobilier multifuncțional, cum ar fi un pat pliant sau o canapea extensibilă, pentru a economisi spațiu și a crea un decor practic și estetic plăcut. Elementele decorative, cum ar fi pernele, plantele sau tablourile, pot fi integrate cu grijă pentru a adăuga personalitate și farmec spațiului.

În general, cheia pentru amenajarea unui dormitor mic de bloc este să îți folosești imaginația și creativitatea pentru a crea un decor care să îți reflecte personalitatea și să îți ofere confort și funcționalitate în același timp.

Patul

Alegerea patului potrivit pentru un dormitor mic de apartament poate fi o provocare, dar există câteva sfaturi care te pot ajuta să îți optimizezi spațiul și să creezi un decor funcțional și estetic plăcut:

 1. Alege un pat cu dimensiuni potrivite – într-un dormitor mic, este important să îți măsori spațiul disponibil și să alegi un pat care să se încadreze perfect în el. Fii atent la dimensiunea patului și la spațiul pe care îl ocupă în cameră.
 2. Optează pentru un pat cu spațiu de depozitare – dacă nu ai suficient spațiu de depozitare, un pat cu sertare sau cu un spațiu de depozitare integrat poate fi o soluție excelentă. Acesta îți va permite să îți organizezi mai bine hainele, lenjeria de pat sau alte obiecte personale și să economisești spațiu în cameră.
 3. Alege un pat cu un design simplu și elegant – într-un dormitor mic, este important să îți păstrezi decorul cât mai simplu și armonios. Un pat cu un design simplu și elegant poate fi o alegere excelentă pentru a crea un decor minimalist și modern în cameră.
 4. Utilizează culori deschise și luminoase – culorile deschise și luminoase pot face ca un dormitor mic să pară mai spațios și mai luminos. Optează pentru lenjerii de pat în culori deschise și accesorii decorative luminoase pentru a crea un decor care să îți ofere o senzație de liniște și relaxare.
 5. Amplasează patul într-un colț al camerei – amplasarea patului într-un colț al camerei poate fi o soluție excelentă pentru a economisi spațiu și pentru a crea mai multă libertate de mișcare în cameră. De asemenea, poți utiliza perne decorative și draperii pentru a decora colțul patului și a crea un aspect mai plăcut și mai confortabil.
 6. Fii atent la calitatea patului – calitatea patului este esențială pentru a te asigura că vei avea un somn confortabil și odihnitor. Optează pentru un pat din lemn masiv sau din metal, care va fi durabil și rezistent în timp.
 7. Alege o saltea confortabilă – salteaua este elementul cel mai important pentru un somn odihnitor și confortabil. Alege o saltea care se potrivește cu preferințele tale personale și care oferă un suport adecvat pentru corp. Poți alege o saltea cu spumă de memorie pentru a te asigura că se va adapta perfect la forma corpului tău și va oferi o susținere optimă pentru coloana vertebrală.
 8. Utilizează lămpi de perete – în loc să amplasezi lămpile pe noptiere sau pe comoda din dormitor, poți opta pentru lămpi de perete care vor economisi spațiu și vor crea o atmosferă relaxantă și plăcută în cameră.
 9. Folosește oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu – amplasarea oglinzilor în camerele mici poate crea iluzia de spațiu și poate face ca camera să pară mai mare decât este în realitate.

Dulapul

Dulapul este una dintre cele mai importante piese de mobilier din dormitor, deoarece îți permite să îți organizezi hainele și accesoriile într-un mod practic și eficient. Fie că îți dorești un dulap mare și spațios sau unul compact și elegant, alegerea dulapului potrivit poate face o diferență majoră în aspectul și funcționalitatea camerei tale.

În acest ghid, vei găsi cele mai practice sfaturi privind amplasarea și alegerea dulapului potrivit pentru camera ta, astfel încât să îți maximizezi spațiul și să îți organizezi hainele într-un mod facil și accesibil.

 1. Optează pentru un dulap cu uși glisante – acest tip de dulap economisește spațiu și este mai practic decât un dulap cu uși care se deschid în exterior.
 2. Alege un dulap cu rafturi reglabile – astfel, vei putea ajusta spațiul din interiorul dulapului în funcție de nevoile tale și de numărul de haine pe care le ai.
 3. Amplasează dulapul într-un colț sau într-un perete gol – astfel, vei economisi spațiu și vei putea utiliza mai eficient restul camerei.
 4. Folosește bare de agățat – acestea sunt ideale pentru a agăța hainele și pentru a economisi spațiu în interiorul dulapului.
 5. Gândește-te la opțiuni de depozitare suplimentare – dacă dulapul nu este suficient pentru toate hainele tale, poți opta pentru sertare suplimentare sau pentru un raft de depozitare care poate fi amplasat deasupra dulapului.
 6. Alege un design simplu și elegant – un dulap cu un design minimalist va fi mai practic și va economisi spațiu în cameră.
 7. Folosește oglinzi – amplasarea oglinzilor pe dulap sau în apropierea acestuia poate face camera să pară mai mare și mai luminoasă.
 8. Încearcă să găsești un dulap care să se potrivească cu restul mobilierului din cameră – astfel, vei crea o atmosferă armonioasă și estetic plăcută în dormitorul tău.
 9. Măsoară bine spațiul disponibil – asigură-te că ai măsurat cu atenție suprafața disponibilă pentru dulap înainte de a face o alegere.
 10. Nu uita să ții cont de necesitățile tale personale – în funcție de câte haine ai sau de cât spațiu ai nevoie pentru a depozita alte lucruri, poate fi necesar să alegi un dulap mai mare sau mai mic.

În plus, pentru a optimiza spațiul disponibil într-un dormitor mic, poți opta pentru un dulap cu uși glisante sau pliabile, care ocupă mai puțin spațiu decât cele cu uși batante. De asemenea, poți alege să îți amenajezi dulapul pe verticală, optând pentru sertare și rafturi înalte, care să îți ofere mai mult spațiu de depozitare.

Dacă te gândești la achiziția unui dulap, noi, la EMob Decor Select, recomandăm mobila lemn masiv, este rezistentă, în diferite variante de culoare și diferite modele. Așa că ai de unde alege. Te invităm să descoperi colecțiile noastre de dulapuri din lemn masiv.

În ceea ce privește design-ul, poți alege un dulap cu o culoare deschisă sau alb, care va reflecta lumina și va crea iluzia unui spațiu mai mare. De asemenea, poți opta pentru un dulap cu un design simplu, dar cu accesorii și mânere elegante, care să îi ofere un aspect mai rafinat.

Noptierele

Noptierele sunt piese de mobilier esențiale în dormitor, deoarece îți permit să ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie înainte de culcare și imediat după trezire. Fie că îți dorești un aspect practic sau estetic, alegerea noptierelor potrivite poate face o diferență majoră în aspectul și funcționalitatea camerei tale.

În acest ghid, vei găsi cele mai practice sfaturi privind amplasarea și alegerea noptierelor potrivite pentru camera ta, astfel încât să te simți confortabil și relaxat în propriul spațiu.

 1. Optează pentru noptiere suspendate – acestea ocupă mai puțin spațiu decât cele cu picioare și creează iluzia unui spațiu mai mare.
 2. Alege noptiere cu sertare – acestea îți oferă spațiu suplimentar de depozitare, astfel încât nu va trebui să mai adaugi alte piese de mobilier în cameră.
 3. Folosește noptiere cu oglindă – acestea nu doar că îți oferă un spațiu suplimentar de depozitare, dar și creează iluzia unui spațiu mai mare și mai luminos.
 4. Înlocuiește noptierele cu alte piese de mobilier multifuncționale – dacă nu ai nevoie neapărat de noptiere, poți opta pentru alte piese de mobilier multifuncționale, cum ar fi un pat cu sertare sau o comodă cu sertare și rafturi. Acestea îți oferă spațiu suplimentar de depozitare și îți permit să elimini noptierele din cameră.
 5. Alege noptiere cu design simplu și minimalist – evită noptierele cu prea multe ornamente și detalii, deoarece acestea pot crea impresia de aglomerare într-un dormitor mic.
 6. Optează pentru culori deschise – alege noptiere în culori deschise, cum ar fi alb, crem sau gri deschis, care vor reflecta lumina și vor crea iluzia unui spațiu mai mare.
 7. Amplasează noptierele astfel încât să nu blocheze spațiul de circulație – asigură-te că poți ajunge ușor la pat și la alte zone ale camerei.
 8. Alege noptiere cu înălțimea potrivită – asigură-te că noptierele alese au înălțimea potrivită pentru patul tău. În general, noptierele ar trebui să fie la aceeași înălțime cu salteaua patului sau cu puțin mai joase.
 9. Folosește spațiul de pe perete – dacă nu ai suficient spațiu pentru noptiere, poți folosi rafturi de perete sau dulapuri suspendate pentru a-ți depozita lucrurile.
 10. Creează o iluminare adecvată – asigură-te că noptierele alese au o sursă de lumină adecvată, cum ar fi o lampă de masă, pentru a-ți permite să citești o carte înainte de culcare sau să te relaxezi într-o atmosferă plăcută.

În concluzie, alegerea noptierelor potrivite pentru un dormitor mic poate fi o sarcină dificilă, dar urmând aceste sfaturi, vei putea găsi piesele potrivite care să îți ofere spațiu de depozitare suplimentar și să îți permită să te bucuri de un dormitor confortabil și elegant.

Dacă te gândești la achiziția unor noptiere, noi, la EMob Decor Select, recomandăm mobila lemn masiv, este rezistentă, în diferite variante de culoare și diferite modele. Așa că ai de unde alege. Te invităm să descoperi colecțiile noastre de noptiere din lemn masiv

Perdelele & draperiile

Perdelele și draperiile sunt elemente importante în decorarea camerei tale, deoarece pot adăuga un element de textură și culoare, dar și pot oferi intimitate și control asupra luminii. Fie că vrei să adaugi o notă de eleganță în camera ta sau să creezi un decor mai casual, alegerea perdelelor sau draperiilor potrivite poate face o diferență majoră în aspectul și atmosfera camerei.

Dormitor din lemn masiv Luxus Alb Nuc cu dulap cu 4 usi
Dormitor din lemn masiv Luxus Alb Nuc cu dulap cu 4 usi

În acest ghid, vei găsi cele mai practice sfaturi privind amplasarea și alegerea perdelelor și draperiilor potrivite pentru camera ta, astfel încât să te simți confortabil și să te bucuri de un decor plin de personalitate.

 1. Alege culori deschise – culorile deschise precum alb, crem sau pasteluri pot face ca un dormitor mic să pară mai mare și mai luminos.
 2. Alege draperii ușoare – draperiile ușoare și transparente pot lăsa să intre mai multă lumină în cameră și pot face ca spațiul să pară mai aerisit.
 3. Folosește perdele lungi – perdelele lungi pot face ca tavanul să pară mai înalt și pot oferi o senzație de spațiu mai mare.
 4. Folosește șine de perdele – șinele de perdele pot fi o opțiune mai bună decât barele de perdele, deoarece permit perdelelor să fie trase în lateral, economisind spațiu prețios într-un dormitor mic de bloc.
 5. Alege materiale ușoare – materialele ușoare precum bumbacul sau inul pot fi o alegere excelentă pentru draperii și perdele într-un dormitor mic, deoarece nu vor încărca prea mult aspectul camerei.
 6. Evită imprimeurile încărcate – imprimeurile prea încărcate pot face ca un dormitor mic să pară aglomerat și dezordonat. În loc de asta, alege perdele și draperii cu imprimeuri subtile sau fără imprimeuri deloc.
 7. Alege dimensiuni potrivite – asigură-te că dimensiunile perdelelor și draperiilor se potrivesc cu dimensiunile ferestrei și ale camerei. Perdelele prea lungi sau prea scurte pot face ca un dormitor mic să pară neîngrijit, în timp ce perdelele prea late pot ocupa prea mult spațiu. În plus, alege o perdea sau draperie care să acopere doar jumătate sau două treimi din fereastră, pentru a lăsa mai multă lumină să intre în cameră.
 8. Alege stilul potrivit – stilul perdelelor și draperiilor ar trebui să se potrivească cu stilul general al camerei. Pentru un dormitor mic de bloc, un stil simplu și elegant poate fi o alegere bună, evitând stilurile prea încărcate sau prea îndrăzneț.
 9. Adaugă textură – adăugarea texturii poate fi o modalitate excelentă de a aduce o notă de interes într-un dormitor mic de bloc. Perdelele și draperiile din bumbac sau in pot fi combinate cu perne decorative sau cu o cuvertură de pat din lână sau tricotată, pentru a adăuga un aspect mai confortabil și textură în cameră.
 10. Folosește culori potrivite – culorile potrivite pot face o diferență semnificativă într-un dormitor mic. Culorile mai deschise, precum alb, crem sau pastel, pot face ca o cameră mică să pară mai luminoasă și mai spațioasă. Evită culorile prea îndrăznețe sau prea închise.

Culoarea peretilor

Culoarea peretilor este un element cheie în decorarea oricărei camere, deoarece poate influența modul în care percepem dimensiunea, luminozitatea și atmosfera acesteia. Fie că vrei să creezi un decor minimalist sau unul plin de culoare și texturi, alegerea culorii potrivite pentru pereți poate fi o sarcină dificilă.

În acest ghid, vei găsi sfaturi privind amplasarea și alegerea culorii potrivite pentru peretele din camera ta, astfel încât să te simți confortabil și relaxat în propriul spațiu. Așadar, hai să începem să descoperim impreuna idei pentru alegerea culorii peretilor

 1. Alege culori deschise – culorile mai deschise, cum ar fi alb, crem, bej sau pastel vor face ca o cameră mică să pară mai mare și mai luminoasă. Aceste culori reflectă lumina și creează iluzia de spațiu.
 2. Evită culorile prea închise – culorile prea închise, cum ar fi negru, maro închis sau bleumarin, absorb lumina și fac ca o cameră să pară mai mică și mai întunecată.
 3. Folosește culori complementare – culorile complementare, cum ar fi albastru și portocaliu sau verde și roz, pot crea un efect vizual interesant și pot adăuga adâncime unei camere mici
 4. Experimentează cu culori neutre – culorile neutre, cum ar fi gri, maro și negru, pot crea un fundal elegant și rafinat pentru decorul unui dormitor mic. Aceste culori se potrivesc cu multe nuanțe și pot fi combinate cu accesorii decorative colorate pentru a adăuga un accent plăcut camerei.
 5. Folosește o singură culoare sau nuanță – alegerea unei singure culori sau nuanțe pentru pereți poate crea o senzație de continuitate și uniformitate într-un dormitor mic. Această abordare simplă poate face ca o cameră să pară mai mare și mai coerentă.
 6. Adaugă textură și modele – dacă vrei să adaugi mai multă profunzime și dimensiunea unei camere mici, poți să adaugi textură și modele în designul peretelui. Folosește tapet cu modele subtile sau texturi precum piatră sau lemn pentru a adăuga interes vizual și a atrage privirea spre perete.
 7. Atenție la lumina naturală și artificială – culorile peretelui pot arăta diferit în funcție de lumina naturală și artificială dintr-o cameră. Înainte de a alege culorile, asigură-te că evaluezi cantitatea de lumină naturală care intră în cameră și lumina artificială pe care o vei folosi. Acest lucru te va ajuta să alegi culorile potrivite care să se potrivească cu lumina din cameră și să creeze o atmosferă relaxantă și eleganta.
 8. Alege mobilierul potrivit – pentru a maximiza spațiul într-un dormitor mic, alege mobilierul cu dimensiuni potrivite. Evită piesele prea mari și greoaie și optează pentru mobilierul care poate fi pliat sau depozitat în mod eficient, cum ar fi un pat rabatabil sau un dulap cu sertare încorporate. În plus, alege mobilierul cu un design simplu și elegant, care va adăuga o notă de eleganță și ordine în cameră.
 9. Adaugă oglinzi – oglinzile pot fi o modalitate excelentă de a crea iluzia de spațiu într-un dormitor mic. Alege o oglindă mare și plasează-o strategic pentru a reflecta lumina naturală sau pentru a crea o senzație de adâncime în cameră. De asemenea, poți adăuga oglinzi mici sau medii în diferite părți ale camerei pentru a crea un efect de multiplicare a spațiului.
 10. Folosește lumina ambientală – lumina ambientală poate transforma cu ușurință atmosfera unei camere mici. Folosește lămpi de perete sau lămpi de podea pentru a adăuga lumina ambientală în cameră și pentru a crea o atmosferă caldă și relaxantă. În plus, folosește becuri cu intensitate reglabilă pentru a putea regla lumina în funcție de nevoile tale și pentru a crea o atmosferă intimă și confortabilă.

Corpuri de iluminat

Iluminatul este un element cheie în decorarea camerei tale, deoarece poate transforma complet atmosfera și stilul acesteia. Fie că cauți o lumină puternică pentru a lucra sau o lumină mai caldă și difuză pentru a crea o atmosferă relaxantă, există multe opțiuni de corpuri de iluminat pentru a-ți satisface nevoile.

În acest ghid, vei găsi sfaturi privind amplasarea și alegerea corpurilor de iluminat pentru a-ți transforma camera într-un spațiu confortabil și plin de lumină.

 1. Alege corpuri de iluminat cu dimensiuni potrivite – pentru a nu încărca prea mult spațiul, este important să alegi corpuri de iluminat cu dimensiuni potrivite pentru dormitorul tău mic. Optează pentru lămpi de perete sau lămpi de podea cu un design simplu și elegant, care să nu ocupe prea mult spațiu.
 2. Folosește lumină ambientală – pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă în dormitorul tău mic, folosește lumină ambientală. Poți alege lămpi cu intensitate reglabila sau variatoare de lumina, astfel încât să poți regla luminozitatea în funcție de nevoile tale.
 3. Alege culorile potrivite – culorile pot influența în mod semnificativ atmosfera din dormitorul tău mic. Pentru a crea o senzație de spațiu și lumină, alege culori deschise și luminoase, cum ar fi alb, bej sau gri deschis. De asemenea, poți adăuga accente de culoare mai puternice pentru a aduce puțină personalitate și dinamism în cameră.
 4. Folosește lămpi de noptieră – lămpile de noptieră sunt foarte practice într-un dormitor mic, deoarece nu ocupă mult spațiu și oferă iluminare localizată pentru activități precum cititul sau lucrul la calculator. Alege lămpi de noptieră cu un design simplu și compact, care să se potrivească stilului tău de decor și să ofere suficientă lumină pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice.
 5. Alege surse de lumină multiple – pentru a obține o iluminare uniformă în dormitorul tău mic, încearcă să folosești surse de lumină multiple. În afară de lămpile de perete și de podea, poți adăuga și un candelabru sau o lampă de tavan pentru a oferi o lumină generală.
 6. Atenție la poziționarea corpurilor de iluminat – poziționarea corpurilor de iluminat poate face o diferență semnificativă într-un dormitor mic. Încearcă să amplasezi lămpile de perete sau de podea în zonele strategice ale camerei, cum ar fi lângă pat sau lângă o zonă de citit sau de lucru. În plus, poți amplasa lămpile de tavan în puncte centrale ale camerei pentru a obține o iluminare uniformă.
 7. Alege mobilierul potrivit – într-un dormitor mic, mobilierul trebuie să fie practic și să ocupe cât mai puțin spațiu posibil. Alege piese de mobilier care au un design simplu și compact, cum ar fi un pat cu un spațiu de depozitare integrat sau cu sertare încorporate. De asemenea, poți opta pentru noptiere suspendate sau pentru un birou pliabil care poate fi ascuns atunci când nu este utilizat.

Lasă un comentariu