idei amenajari interioare apartamente mici

Proiectarea unui apartament mic poate fi o sarcină descurajantă, mai ales dacă nu sunteți arhitect. Există mulți factori de luat în considerare atunci când proiectați un spațiu mic și este ușor să fiți copleșit în acest proces. Dar nu vă îngrijorați – acest ghid vă va ajuta să vă creați cu ușurință propria casă mică! Află care sunt principalele idei de amenajari interioare pentru apartamente mici chiar aici.

În acest articol, vom discuta despre cum să proiectăm un apartament mic și despre considerentele care intră în fiecare cameră a apartamentului. De asemenea, vă vom oferi câteva idei de design pentru fiecare cameră, astfel încât să vă puteți face o idee despre mobilierul și decorațiunile pe care să le folosiți în propria dvs. casă mică.

idei amenajari interioare apartamente mici
Fotografie preluata de la canva.com

Idei de sufragerie pentru spații mici

Cu toții am fost la un moment dat în această situație – în sufragerie este mult spațiu, dar trebuie să fie ocupat de ceva. Spațiul este de obicei umplut cu mobilier, ceea ce poate face ca camera să pară mai puțin spațioasă. Iată câteva idei despre cum să decorezi o cameră de zi mică și să o faci să pară mai mare.

Unii oameni cred că trebuie să scapi de mobilierul din camera de zi și să folosești doar un covor mare pentru podea. Cu toate acestea, acest lucru poate face ca camera să se simtă prea goală și inconfortabilă. În schimb, încercați să utilizați piese de mobilier mai mici, care să nu ocupe atât de mult spațiu ca canapelele sau fotoliile mari.

Livingul cu spațiu mic este o provocare pentru mulți proprietari. Există o mulțime de idei pentru a decora un living mic, dar poate fi greu să găsești mobilier care să se potrivească spațiului.

Este important să luați în considerare dimensiunea și forma sufrageriei dvs. atunci când alegeți mobilier. De exemplu, este posibil să doriți să achiziționați o canapea care are șezlong sau pouf la un capăt pentru locuri suplimentare și depozitare.

Design de dormitor pentru locuit în apartament

Locuința într-un apartament este una dintre cele mai populare moduri de a trăi într-un oraș metropolitan. Apartamentele sunt de obicei destul de mici, așa că este important să știți să profitați la maximum de spațiul pe care îl aveți.

Dormitorul este una dintre cele mai importante părți ale unui apartament și merită luate în considerare câteva aspecte care vă vor ajuta să vă faceți dormitorul mai confortabil și mai frumos.

Există multe modalități de a-ți face dormitorul mai confortabil, chiar dacă locuiești într-un apartament. Unul dintre cele mai importante lucruri este să te asiguri că ai suficient spațiu și un cadru de pat bun.

O modalitate excelentă de a obține mai mult spațiu în dormitorul tău este să folosești mansarda. Îl poți converti fie într-un dressing, fie îl poți folosi ca dormitor suplimentar.

Design de bucătărie pentru spații mici

Designul bucătăriei pentru spații mici este un subiect fierbinte în zilele noastre. Designerii se străduiesc să găsească modalități de a monta toate aparatele și mobilierul necesare într-un spațiu mic.

Există două abordări principale ale designului bucătăriei pentru spații mici:

1) Prima abordare este să profitați la maximum de ceea ce aveți și să folosiți fiecare centimetru din spațiul disponibil. Puteți face acest lucru proiectând bucătăria în așa fel încât să aibă toate electrocasnicele și spațiul de lucru necesare, fără a ocupa prea mult spațiu pe podea.

2) A doua abordare este de a crea o bucătărie funcțională cu spațiu limitat prin reducerea dimensiunii unor piese pentru a le potrivi în bucătărie. Ia în considerare cum vrei să arate bucătăria ta la interior. Ce fel de mobilier ai dori? Ce fel de iluminare preferi? Ce schemă de culori va funcționa cel mai bine pentru nevoile dvs.?

Idei de amenajare pentru băi

Băile sunt adesea neglijate când vine vorba de decorarea casei. Sunt, de asemenea, cea mai scumpă cameră din casă de renovat.

Cu toate acestea, există multe modalități ieftine și cu buget redus de a proiecta o baie care arată luxoasă și elegantă.

1) O modalitate este utilizarea diferitelor culori pe pereți, podele sau gresie. Acest lucru se poate face cu o pensulă sau prin instalarea unui nou material de pardoseală, cum ar fi gresie de marmură sau granit.

2) O altă modalitate este prin adăugarea de corpuri noi, cum ar fi chiuvete, toalete, dușuri și căzi, care au design și culori unice.

Cele 10 reguli de aur pentru o viață de succes în spații mici

1. Găsește un spațiu care este cel mai potrivit nevoilor și stilului tău de viață

2. Desemnează un spațiu pentru tot

3. Folosiți mobilier multifuncțional pentru a profita la maximum de spațiul disponibil

4. Creați o zonă de living primitoare și confortabilă

5. Folosiți spații verticale pentru a depozita articole

6. Păstrați podeaua fără dezordine folosind soluții de depozitare precum depozitarea sub pat, depozitarea deasupra capului și unități de rafturi

7. Creați un program de curățare a locuinței, astfel încât să nu vă lăsați copleșiți

8. Asigurați-vă că aveți suficientă lumină naturală în casa dvs. cu ferestre sau lămpi

9. Luați în considerare modul în care doriți să utilizați spațiul mic înainte de a lua orice decizie finală cu privire la aspectul sau designul acestuia

10. Mențineți o atitudine pozitivă față de spațiile mici

Sfaturi pentru crearea unui design eficient de spațiu de birou la domiciliu – Viața mică nu înseamnă că nu puteți lucra de acasă

Lucrul de acasă poate fi o modalitate excelentă de a economisi bani pe cheltuielile de trai și de a lucra mai mult. Dar pentru unii oameni, poate fi și izolator. Pentru ca biroul dvs. de acasă să se simtă ca un adevărat birou, aveți nevoie de mobilierul potrivit.

Există multe sfaturi pentru a crea un design eficient de birou la domiciliu. De exemplu, ar trebui să creați un spațiu desemnat care să fie fără dezordine și să aibă suficient spațiu pentru a vă deplasa. ecran sau citiți documente.

Puteți găsi mai jos o listă cu categoriile de produse care cu siguranță te vor ajuta să îți decorezi casa.